Boot & vervoer

Bootdienst Texel

Veerdienst TESO verzorgt elk uur een afvaart van en naar Texel. De vaste dienstregeling ziet er als volgt uit: 

Veerdienst Den Helder - Texel
Vanaf Den Helder vertrekt de veerdienst elk uur van 6.30 t/m 21.30 uur. De boot vertrekt hier op het halve uur.

Veerdienst Texel - Den Helder
Vanaf Texel is er elk uur een afvaart van 6.00 t/m 21.00 uur. De boot vertrekt hier op het hele uur. 

Zon en feestdagen

  • Van 1 april tot 1 oktober vaart TESO een dienstregeling op zon- en feestdagen om 7.00 uur vanaf Texel en om 7.30 uur vanaf Den Helder.
  • Van 1 oktober tot 1 april vaart TESO een dienstregeling op zon- en feestdagen om 8.00 uur vanaf Texel en om 8.30 uur vanaf Den Helder. 

Op drukke dagen wordt er een extra boot ingezet. Wilt u weten wanneer er een extra afvaart gaat? Dit wordt vermeld op www.teso.nl.

Openbaar vervoer op Texel

Sinds eind 2014 wordt het openbaar vervoer op Texel verzorgd door Texelhopper. Texelhopper is een combinatie van een vaste buslijn en kleine busjes op reservering. Of u gebruikmaakt van de vaste buslijn of van de busjes op reservering, is afhankelijk van uw vertrek- en aankomsthalte. 

Wanneer kiest u voor de vaste buslijn?
U kiest voor de vaste buslijn 28 wanneer uw vertreklocatie en eindbestemming op de route van deze buslijn liggen. Reserveren op lijn 28 is niet nodig. 

Route lijn 28
Den Helder CS - Teso Boot - Den Burg - De Koog
De Koog - Den Burg - Teso Boot - Den Helder CS
Bekijk alle haltes van lijn 28

De bus gaat vanaf station Den Helder de boot op en rijdt vervolgens de route richting Den Burg en De Koog. Wilt u vanaf de boot gebruikmaken van lijn 28? Dan moet u op de boot al in de bus stappen. U vindt de bus op het beneden-autodek. Betalen met de OV-chipkaart is niet mogelijk, u kunt bij loketten in Den Helder of in de bus een ticket kopen (€3,- p.p of €5,50 p.p in combinatie met een ticket voor de boot). 

Wanneer kiest u voor een klein Texelhopperbusje? 
Voor alle bestemmingen die niet worden bereikt middels lijn 28, maakt u gebruik van een klein Texelhopperbusje. Dit geldt bijvoorbeeld voor ritten naar Den Hoorn, Oudeschild, Oosterend, De Waal en De Cocksdorp. Deze busjes moet u minimaal een uur van te voren reserveren. Bekijk de kaart met haltes. Meer informatie vindt u op de website van Texelhopper.

Het eiland verkennen op de fiets

Texel heeft een uitgebreid fietspadennetwerk. U kunt uw eigen fiets meenemen op de boot of een fiets huren op de veerhaven. 

Texel met de auto

Auto’s op Texel zijn toegestaan. U kunt, zonder te reserveren, met uw auto op de veerboot.