Texel informatie

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en is zeer geliefd als vakantiebestemming. Dat is niet zo gek: Texel is namelijk prachtig! Het landschap is zeer divers. Duinen, bos, heide, strand, wad, polders en weiden zijn allemaal te vinden op het Waddeneiland. Texel is Nederland in het klein, wordt ook wel vaak gezegd.
 

Natuur op Texel

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Texel. Op elk deel van het eiland is wel een mooi stukje natuur te vinden. Zo kunt u genieten van een eindeloos duinen gebied dat valt onder de noemer ‘Nationaal Park Duinen van Texel’. Daarnaast zijn natuurgebieden als De Slufter, De Muy, De Hoge Berg, De Hors en De Schorren erg populair. Het Texelse landschap wordt verder gekenmerkt door de vele schapen, typische schapenboeten, stolpboerderijen en tuinwallen.  
 

Gezellige dorpjes

Texel telt zeven gezellige dorpjes. Den Burg is het grootste dorp van het eiland. Dankzij het Middeleeuwse ronde stratenpatroon doet het plaatsje denken aan een ministadje. In Den Burg is een gezellig centrum waar je heerlijk kunt shoppen. De Koog is de badplaats van Texel. In het dorpje zijn veel restaurantjes, winkeltjes, terrasjes en uitgaansgelegenheden  en het strand is op loopafstand. 
 
Den Hoorn, Oosterend en De Waal zijn over het algemeen wat rustigere dorpjes. De oude straatjes en prachtige kerkjes van deze dorpen nemen je mee terug in de tijd. Oudeschild is bekend vanwege de prachtige vissershaven en helemaal in het noorden van het eiland ligt De Cocksdorp. Ook dit dorpje is zeer geliefd onder toeristen. 
 

Wat te doen op Texel

Wat is er allemaal te doen op Texel? Met mooi weer is Texel een paradijs op aarde. Heerlijk fietsen, genieten op één van de vele terrasjes, een wandeling maken of natuurlijk lekker naar het strand. Wanneer de zon schijnt op Texel, vermaakt de toerist zich kostelijk. Maar Texel blijft Nederland. En dus is het weer vaak wisselvallig en regent het vaker dan we willen. Gelukkig zijn er ook genoeg activiteiten voor slecht weer op Texel. Wat dacht u van een bezoek aan zeehondenopvang Ecomare. Ook Schipbreuk- en juttersmuseum Flora en Kaap Skil zijn de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast kun je erg goed winkelen op Texel en worden er regelmatig vele leuke evenementen georganiseerd.